Hoe wordt je jouw eigen silent disco DJ?

Geen zin in hoge kosten voor een DJ? Lees dan deze blog!

We leggen je uit hoe je Spotify of  andere muziekapparaten kunt gebruiken voor jouw silent disco, zodat jij meer tijd kunt besteden aan heerlijk feesten met jou vrienden dan aan piekeren!

Stap 1: Selecteer je muziekstreaming-app

Er zijn talloze apps voor het afspelen van muziek voor een silent disco, maar Spotify is verreweg het gemakkelijkst te gebruiken en beschikt over de grootste kwaliteit muziekcollectie. Het gratis maandelijkse abonnement van het platform wordt echter geleverd met advertentiepauzes, dus het is de moeite waard om te upgraden naar de Premium-versie om ervoor te zorgen dat jouw vrienden een onvergetelijke ervaring krijgen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een account van jou vriend of vriendin! Na het upgraden krijg je direct toegang tot alle muziek op Spotify, volledig advertentievrij, met als bonus dat je nummers en afspeellijsten kunt downloaden voor offline luisteren, wat ideaal is als er geen wifi of mobiele ontvangst is op je locatie.

Stap 2: Maak je Silent Disco-afspeellijst

Jouw eigen afspeellijsten maken is een goede manier om wat geld te besparen en je meer controle over je evenement te krijgen. Een afspeellijst maken op Spotify is eenvoudig klik gewoon op de knop “Nieuwe afspeellijst” en zoek naar nummers die jij wilt toevoegen. Je kunt zoeken naar specifieke nummers of artiesten, maar ook op bepaalde trefwoorden zoeken, zoals ‘stille disconummers’, ‘R&B uit de jaren 2000’ en ‘danshits uit de jaren 90’. Trouwens, als vrienden nummerverzoeken hebben, kun je ze snel aan je afspeellijst toevoegen om ervoor te zorgen dat iedereen naar hun favoriete nummers kan luisteren. De enorme hoeveelheid muziek die beschikbaar is op Spotify en andere vergelijkbare platforms kan het organiseren van een afspeellijst echter ook moeilijk maken, vooral als je niet zeker weet welk type muziek je voor je feest wilt hebben. En er is niets erger dan het maken van een afspeellijst om halverwege je silent disco te beseffen dat het te kort is! Mocht je keuze stress hebben, dan kun je altijd nog gebruik maken van onze Party At My Place silent disco afspeellijsten 

Iedereen heeft zijn eigen muzieksmaak, dus het is onmogelijk om ervoor te zorgen dat al je gasten luisteren naar de genres waar ze het meest van genieten. Daarom kunnen onze silent disco hoofdtelefoons tot 3 verschillende kanalen worden uitgebreid, zo is er voor ieder wat wils. De Silent Disco hoofdtelefoons worden geleverd met handige plug-and-play-functies, zodat je elke muziekbron kunt aansluiten op de meegeleverde zenders. Sterker nog, ze hebben een bereik van 500 meter en kunnen tot 3 afzonderlijke kanalen aansturen. Hierdoor kunnen 3 audioapparaten tegelijkertijd 3 verschillende afspeellijsten afspelen, zodat jouw vrienden kunnen kiezen naar welk kanaal ze willen luisteren door gewoon de knop op hun koptelefoon te gebruiken.

Alt "DJ Frynz bij Silent disco party Café de jongens"

Stap 3: Spotify DJ-modus gebruiken

Een Silent Disco DJ zijn is niet zo moeilijk als het klinkt, dankzij de handige ingebouwde app functies van Spotify die eenvoudig kunnen worden in- of uitgeschakeld bij de instellingen. De functies waar wij het over hebben zijn Autoplay, Playback en Automix. Door de Automix en Playback-functies te activeren, zal Spotify automatisch je nummers mixen in het volgende nummer, dit wordt ook wel crossfaden genoemd. Je kunt zelfs de duur van de crossfade tussen nummers instellen.

Stap 4: Gebruik Spotify Play Queue

Het bijwerken van je Spotify afspeellijst is een fluitje van een cent, zelfs als je silent disco in volle gang is. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken naar het nummer dat je wilt toevoegen en vervolgens op “Toevoegen aan wachtrij” drukken om het in uw silent disco afspeellijst te plaatsen. Je kunt ook de volgorde van de nummers in de wachtrijlijst wijzigen door ze omhoog of omlaag te slepen, zodat je eenvoudig nummerverzoeken kunt beheren en snel prioriteit kunt geven aan welk nummer je als eerste wilt horen.

Stap 5: Plug-in, spelen en feesten

Na al dat plannen en organiseren is het eindelijk tijd om te feesten en te genieten! Als je het aantal silent disco koptelefoons en zenders hebt gekozen, heb hoef je alleen nog maar 3 muziekbronnen (laptops, tablets, mobiele telefoons of dj-tafels) aan te sluiten op de kanaalingangen van de zenders en ervoor te zorgen dat uw silent disco van start kan gaan. Nu kunnen je vrienden de afspeellijst kiezen waarnaar ze willen luisteren, zodat ze de hele nacht kunnen dansen op jouw silent disco!

Wil je je eigen silent disco organiseren? Ga naar silent disco huren of neem nu contact met ons op zodat we jouw kunnen helpen bij het plannen van een onvergetelijk ervaring!

Ben jij ook erg enthousiast geworden door het lezen van deze silent disco blog?